KERN ZUID-LIMBURG van de Stichting Downsyndroom (SDS)

Welkom op de weblog van de kern Zuid-Limburg van de Stichting Downsyndroom (SDS) met informatie over de activiteiten die we organiseren. Ook treft u regelmatig nieuwsberichtigen aan rondom het thema "Downsyndroom". De activiteiten van de kern Zuid-Limburg worden veelal mogelijk gemaakt door de stichting activiteiten kinderen met Downsyndroom Limburg. Reacties zijn welkom via dsweblog@planet.nl

donderdag 15 januari 2009

Geslaagde grottentocht

Afgelopen zaterdag 27 december was het zover:Een grottentocht stond op het programma. 6 gezinnen hadden zich aangemeld en stonden rond 11.00 te popelen. Buiten was het erg koud, tegen het vriespunt dus een warme grot ( 8-9 graden ) was welkom.
Na een korte uitleg met name wat er wel mocht en zeker wat niet mocht vertrok de hele meute voor de tocht. In totaliteit 31 personen: Vaders, moeders, broers en zussen en zelfs neven en nichten en onze helden niet te vergeten.
Via een gids in de vorm van een koord en alleen maar kaarslicht moesten ze de weg zoeken. Gedurende de activiteit kwamen ze een aantal problemen tegen. Deze moesten door samen te werken oplost worden. Enkele van de problemen waren: klimmen bij schemerlicht, een stukje in volledige duisternis lopen, een richeltje overwinnen, door gaten kruipen en zelfs via een paal naar beneden glijden. Gelukkig was alle inspanning niet voor niets want op het einde was wat te drinken en te eten en mocht iedereen zijn/haar kunsten laten zien bij handboogschieten en blaaspijpschieten. Uit de reactie van de deelnemers te horen was het een geslaagde activiteit en voor herhaling vatbaar.