KERN ZUID-LIMBURG van de Stichting Downsyndroom (SDS)

Welkom op de weblog van de kern Zuid-Limburg van de Stichting Downsyndroom (SDS) met informatie over de activiteiten die we organiseren. Ook treft u regelmatig nieuwsberichtigen aan rondom het thema "Downsyndroom". De activiteiten van de kern Zuid-Limburg worden veelal mogelijk gemaakt door de stichting activiteiten kinderen met Downsyndroom Limburg. Reacties zijn welkom via dsweblog@planet.nl

vrijdag 21 maart 2008

Award voor Annemiek de Bruin!

Gisterenavond, tijdens de feestavond ter gelegenheid van de 3e wereld downsyndroom dag ontving Annemiek de Bruin de Downsyndroom Awareness Award Limburg 2008! Zo'n 80 ouders en professionals waren bijeengekomen in Café Meijers te Geleen om samen onder het genot van een hapje, drankje en live-muziek gezellig bij te praten. Zo rond de klok van 21.00 uur werden de genomineerde nogmaal bedankt voor hun inspanningen en werd bekend wie de Award 2008 zou gaan ontvangen. Na in 2006 ook reeds genomineerd te zijn kreeg Anniemiek de Bruin het welverdiende kunstwerkje uit handen van Huub Stassen.

Een kleine quote uit het jury-rapport:

U werkt al jaren met groot enthousiasme en gedrevenheid en vooral met heel veel liefde met kinderen met het syndroom van Down. U brengt zelfs vriendschappen tussen kinderen tot stand, bijvoorbeeld door ze te laten logeren! U speelt een enorme stimulerende rol bij de integratie van kinderen met Downsyndroom, ook in het vervolgonderwijs.

Het bestuur van de kern Zuid-Limburg had nog een verrassing in petto. Er werd een twee award uitreikt! Michel van Zandvoort ontving eveneens uit handen van Huub Stassen het mooie beeldje. Als kerncoördinator heeft hij zich bijzonder ingezet voor de downsyndroompoli en andere activiteiten binnen de kern.